Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.
Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.
Grupa: Valsts valodas centrs
Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība
lv
zupas
Definīcija:
Pusšķidras vai šķidras konsistences ēdiens, kas tiek pasniegts kā pirmais ēdiens. Zupas var pasniegt gan karstā, gan aukstā veidā. Atkarībā no gatavošanas veida izšķir dzidrās jeb buljona zupas, biezeņa un pārējās nedzidrās zupas, atkarībā no izmantoto produktu veida — gaļas, zivju vai dārzeņu, piena, saldās zupas.
Sk. arī zupas trauks, terīne
Sk. arī zupas trauks, terīne
ru
супы
de
die Suppe
en
soup
Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.
Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība
Apstiprināts: 01.01.2008.