Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008. - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

lv
zupas
Definīcija:
Pusšķidras vai šķidras konsistences ēdiens, kas tiek pasniegts kā pirmais ēdiens. Zupas var pasniegt gan karstā, gan aukstā veidā. Atkarībā no gatavošanas veida izšķir dzidrās jeb buljona zupas, biezeņa un pārējās nedzidrās zupas, atkarībā no izmantoto produktu veida — gaļas, zivju vai dārzeņu, piena, saldās zupas.
Sk. arī zupas trauks, terīne

ru
супы
de
die Suppe
en
soup

Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Nozare:  Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

Apstiprināts: 01.01.2008.

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē