Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008. - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

lv
virtuves inventārs
Definīcija:
Ēdienu gatavošanai nepieciešamie trauki un piederumi. Virtuves inventāra sortimentu, daudzumu un lielumu nosaka ēdināšanas uzņēmuma veids, darba apjoms, viesu apkalpošanas veids. Visizplatītākie darba piederumi ir dažādas formas un tilpuma katli, pannas, kausi, karotes, bļodas, paplātes, sieti, naži, putotāji, rīves utt.
Sk. arī virtuve

ru
кухонный инвентарь
de
das Kücheninventar
en
kitchen stock

Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Nozare:  Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

Apstiprināts: 01.01.2008.

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē