Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008. - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

lv
virtuve
Definīcija:
1. Ēdināšanas uzņēmumā telpa, kurā notiek ēdienu gatavošanas process.
2. Ēdienu sortiments, kas atspoguļo kādas specifiskas ēdienu grupas gatavošanas īpatnības (diētiskā virtuve) vai valstī vai reģionā visbiežāk gatavotos, tradicionālos ēdienus (nacionālā virtuve).
Sk. arī nacionālais ēdiens; etniskais restorāns

ru
кухня
de
die Küche
en
kitchen

Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Nozare:  Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

Apstiprināts: 01.01.2008.

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē