Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008. - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

lv
vietu apgrozījums [restorānā]
Definīcija:
Restorāna darba intensitātes raksturlielums. Tas raksturo apmeklētāju plūsmas intensitāti un uzņēmuma ietilpību. To izsaka, vidējo dienas apmeklētāju skaitu attiecinot uz vienu vietu apmeklētāju zālē. Dažāda tipa ēdināšanas uzņēmumiem vietu apgrozījums ir atšķirīgs. Zemāks šis rādītājs ir augstas klases restorānos ar individuālu viesu apkalpošanu un pilnu ēdienkarti, jo tajos ēdieni tiek gatavoti pēc pasūtījuma un viesi tur pavada relatīvi ilgāku laiku. Augstāks vietu apgrozījums ir ēdināšanas uzņēmumos, kuros klientam piedāvā komplekso ēdienkarti, kā arī uzņēmumos ar šauru ēdienkarti, kur ēdieni jau iepriekš sagatavoti un tos klientam tikai servē un izsniedz.
ru
оборот мест
de
die Besuchsintensität
en
occupancy rate

Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Nozare:  Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

Apstiprināts: 01.01.2008.

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē