stiprinātie vīni - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

lv
stiprinātie vīni
Definīcija:
Vīnu veids (šerijs, portvīns, madeira, "Marsala", "Malaga"), ko izgatavo, vīnu papildinot ar degvīnu vai brendiju. Atkarībā no tā, kādā veidā un kurā brīdī ir izmainīts dabiskais rūgšanas process, iegūst gan sausus, gan arī saldus stiprinātus vīnus. Šeriju ražo no jau norūguša vīna, pielejot tam spirtu, kā dēļ tas kļūst skābens. Portvīns ir salds, jo brendiju pievieno pusrūgušai vīnogu sulai.
ru
креплённые вина
de
das Aufspritzenswein
en
fortified wine

Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Nozare:  Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

Apstiprināts: 01.01.2008.

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē