Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.
Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.
Grupa: Valsts valodas centrs
Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība
lv
saldējums
Definīcija:
Uzputots un sasaldēts piena produkts. Tā pamatizejvielas ir piens, krējums vai piena konservi, dažkārt par pamatizejvielu izmanto arī augļu vai ogu sulas, biezeņus, kam pievieno garšvielas, cukuru, aromātiskās un stabilizējošās vielas (želatīnu, agaru, miltus), riekstus, kafiju, kakao, šokolādi. Piena, krējuma un plombīra saldējumu var uzglabāt saldēšanas kamerās līdz 3 mēnešiem, augļu un ogu saldējumu — līdz 2 nedēļām. Tiek gatavots arī mīkstais saldējums, kas tiek sasaldēts īpašas darbības aukstuma iekārtā (frīzerī) klienta (pircēja) klātbūtnē.
ru
мороженое
de
das Eis
en
ice-cream
Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.
Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība
Apstiprināts: 01.01.2008.