Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008. - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

lv
salātu mērce
Definīcija:
Auksto, saldo un sāļo ēdienu piedeva vai sastāvdaļa. Mērces sastāvā var būt svaigi vai konservēti augļi, ogas vai dārzeņi, zaļumi, mērces veidam atbilstīgas garšvielas un nepieciešamais šķidrums: krējums, etiķis, sula, olas, vīns. Mērces konsistence var būt viendabīga vai tajā var būt iemaisīti sasmalcinātu produktu gabaliņi. Mērces receptūrā paredzētās sastāvdaļas gatavošanas procesā smalki sasmalcina, sagriež un samaisa viendabīgā masā ar blendera palīdzību. Viena no izplatītākajām salātu mērcēm ir majonēze.
Sk. arī ēdiena piedevas

ru
заправка для салатов
de
das Dressing
en
dressing

Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Nozare:  Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

Apstiprināts: 01.01.2008.

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē