aperitīvs - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

en
aperitif
de
der Aperitif
ru
аперитив
lv
aperitīvs
Definīcija:
Alkoholisks dzēriens ēstgribas rosināšanai, ko pasniedz pirms maltītes. Kā aperitīvu pasniedz vīnu, dzirkstošo vīnu, portvīnu, džinu, Campari, Martini, alu, kā arī alkoholiskos kokteiļus un dažkārt augļu sulas. Aperitīvus (izņemot dienvidu vīnus) pasniedz atdzesētus. Kopā ar aperitīvu var pasniegt sālītas mandeles, kartupeļu čipsus, olīvas, kātu seleriju utt.

Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Nozare:  Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

Apstiprināts: 01.01.2008.

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē