Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008. - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

en
atmosphere
de
die Atmosphäre
ru
атмосфера
lv
atmosfēra
Definīcija:
1. Zemes gāzu apvalks, ko veido aptuveni 20 dažādu gāzu maisījums. Tā galvenās sastāvdaļas ir slāpeklis (78%), skābeklis (21%), ūdens tvaiki, oglekļa dioksīds. Atmosfēras ārējā robeža ir nosacīta, jo tā, pakāpeniski retinoties, pāriet starpplanētu telpā. Par atmosfēras ārējo robežu nosacīti pieņem 3000 km attālumu no zemeslodes virsmas. Atmosfēras cirkulācija rada laikapstākļu maiņu, noturīgās cirkulācijas īpatnības veido klimata atšķirības. Mūsdienās viena no svarīgākajām globālajām problēmām ir atmosfēras aizsardzība pret piesārņojumu, tās tīrības un gāzu līdzsvara saglabāšana.
2. Apkārtējo apstākļu (vide, cilvēku noskaņojums u. c.) kopums. Vide, kura ietekmē patērētāja vēlmi pirkt produktu. Atmosfēra īpaši nozīmīga ir viesmīlības sektora uzņēmumos, jo atmosfēra ietilpst produkta struktūrā, bieži vien palīdzot virzīt produktu noteiktā mērķtirgū.

Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Nozare:  Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

Apstiprināts: 01.01.2008.

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē