aukstais ēdiens; aukstās uzkodas - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

en
cold dish
de
kaltes Gericht / die Vorspeise / Vorgericht
ru
холодные блюда / закуски
lv
aukstais ēdiens; aukstās uzkodas
Definīcija:
Vēss, glīti un estētiski noformēts ēdiens, kas ierosina apetīti. To pasniegšanas temperatūra ir +12 līdz +14ºC. Aukstos ēdienus pasniedz individuālos traukos, banketos — porcionē. Aukstās uzkodas var gatavot no gaļas, zivīm un dārzeņiem, to uzglabāšanas ilgums ir ierobežots (1 — 2 stundas).

Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Nozare:  Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

Apstiprināts: 01.01.2008.

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē