Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.
Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.
Grupa: Valsts valodas centrs
Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība
en
cold dish
de
kaltes Gericht / die Vorspeise / Vorgericht
ru
холодные блюда / закуски
lv
aukstais ēdiens; aukstās uzkodas
Definīcija:
Vēss, glīti un estētiski noformēts ēdiens, kas ierosina apetīti. To pasniegšanas temperatūra ir +12 līdz +14ºC. Aukstos ēdienus pasniedz individuālos traukos, banketos — porcionē. Aukstās uzkodas var gatavot no gaļas, zivīm un dārzeņiem, to uzglabāšanas ilgums ir ierobežots (1 — 2 stundas).
Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.
Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība
Apstiprināts: 01.01.2008.