auksto ēdienu gatavošanas nodaļa - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

en
cold larder
de
Kalte Küche
ru
холодный цех
lv
auksto ēdienu gatavošanas nodaļa
Definīcija:
Ēdināšanas uzņēmuma telpa vai telpu grupa, kur gatavo ēdienus, kas tehnoloģiskā procesa laikā netiek pakļauti termiskajai apstrādei vai arī termiskā apstrāde notiek pirms to galīgās sagatavošanas pasniegšanai. Lai izvairītos no auksto ēdienu piesārņošanas ar mikroorganismiem, šīs telpas nodala no produktu pirmapstrādes telpām, bet vienlaikus iekārto pēc iespējas tuvāk virtuvei (karstās produktu apstrādes telpai) un ēdienu realizācijai (sadalei). Šajā telpā vai tās tiešā tuvumā noteikti ir jābūt ledusskapim vai saldētavai produktu un gatavo ēdienu īslaicīgai uzglabāšanai.
Sk. arī aukstais ēdiens

Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Nozare:  Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

Apstiprināts: 01.01.2008.

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē