Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008. - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

en
bearne sauce
de
die Bearnesauce
ru
соус беарнэ
lv
bearnē mērce
Definīcija:
Franču virtuvei raksturīga aukstā mērce, ko pasniedz pie barbekjū ēdieniem un grilētiem ēdieniem. Tās sastāvā ir baltvīns un etiķis, sīpolloki, timiāns, estragons, lauru lapas, sēnes, baltie pipari, olas dzeltenums, sviests, citrona sula. Visi produkti ir vārīti un sasmalcināti blenderī, lai iegūtu viendabīgu masu.

Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Nozare:  Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

Apstiprināts: 01.01.2008.

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē