ēdiena porcija - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls
en
portion of food
de
die Speiseportion
ru
порция
lv
ēdiena porcija
Definīcija:
Noteikts ēdiena daudzums, kas paredzēts vienai personai vienā ēdienreizē. Tās apjoms ir atkarīgs no izejvielām, to sagatavošanas veida, dažkārt arī no pasniegšanas laika. Ēdiena porcijas pasniedz noteiktas formas un izmēra atbilstīgi sagatavotos traukos (karstos ēdienus — sasildītos, aukstos ēdienus — atvēsinātos). Dažādu ēdienu porcijas svars un apjoms ir atšķirīgs. Porcijas svars var mainīties, arī ievērojot klienta vēlmes pēc samazināta vai palielināta ēdiena daudzuma. Tiek piedāvātas arī tā sauktās pusporcijas vai bērnu porcijas, kurās ēdiena svars porcijā ir samazināts atbilstīgi klienta — bērna iespējām to apēst.
Sk. arī bērna porcija; ēdienu porcionēšana

Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Nozare:  Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

Apstiprināts: 01.01.2008.

Pieprasītā kolekcija neeksistē vai arī Jums nav piekļuves tiesības tai.

Atgriezties uz kolekciju sarakstu