Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008. - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

en
plate service / American service
de
amerikanischer Service
ru
американский метод подачи блюд
lv
ēdienu pasniegšana amerikāņu gaumē
Definīcija:
Ēdienu pasniegšanas veids, kad viesim pasniedz gatavu ēdiena porciju. Ēdiens virtuvē tiek sagatavots, to porcionējot uz šķīvjiem. Gatavas porcijas tiek novietotas uz paplātes, kuru viesmīlis nes kreisajā rokā un, pieejot pie viesa no labās puses, viesmīlis ar labo roku satver šķīvi un novieto viesim no labās puses tieši priekšā. Pasniedzot karstos ēdienus, viesmīlis šķīvi pasniedz ar salvetes palīdzību. Tiem traukiem, kurus pasniedz uz pamatšķīvja, kā paliktni starpā liek salvetes. Šai apkalpošanas metodei ir raksturīgs ātrums un racionālisms.

Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Nozare:  Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

Apstiprināts: 01.01.2008.

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē