Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.
Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.
Grupa: Valsts valodas centrs
Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība
                            en
                            
                        
                        
                        
                        
                        
                        
                        
                        
                        
                        
                        
                        
                        
                                plate service / American service
                            
                        
                            de
                            
                        
                        
                        
                        
                        
                        
                        
                        
                        
                        
                        
                        
                        
                                amerikanischer Service
                            
                        
                            ru
                            
                        
                        
                        
                        
                        
                        
                        
                        
                        
                        
                        
                        
                        
                                американский метод подачи блюд
                            
                        
                            lv
                            
                        
                        
                        
                        
                        
                        
                        
                        
                        
                        
                        
                        
                        
                                ēdienu pasniegšana amerikāņu gaumē
                            
                        
                            Definīcija:
                            
                                
                                    
                            
                        
                    
                                        
                                            Ēdienu pasniegšanas veids, kad viesim pasniedz gatavu ēdiena porciju. Ēdiens virtuvē tiek sagatavots, to porcionējot uz šķīvjiem. Gatavas porcijas tiek novietotas uz paplātes, kuru viesmīlis nes kreisajā rokā un, pieejot pie viesa no labās puses, viesmīlis ar labo roku satver šķīvi un novieto viesim no labās puses tieši priekšā. Pasniedzot karstos ēdienus, viesmīlis šķīvi pasniedz ar salvetes palīdzību. Tiem traukiem, kurus pasniedz uz pamatšķīvja, kā paliktni starpā liek salvetes. Šai apkalpošanas metodei ir raksturīgs ātrums un racionālisms.
                                            
                                        
                                    
                                Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.
Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība
Apstiprināts: 01.01.2008.