Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008. - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

en
French service
de
französicher Service
ru
французский метод подачи блюд
lv
ēdienu pasniegšana franču gaumē
Definīcija:
Ēdienu pasniegšanas un porcionēšanas veids, kuru izmanto mielastos ar augstu apkalpošanas līmeni. Viesmīlis vispirms sagatavo ēdienu koplietošanas traukā, tad novieto uz galda piederumus ēdiena pasniegšanai. Sagatavoto šķīvi ar ēdienu novieto uz kreisās rokas plaukstas, galda piederumus pagriežot pa labi un, pieejot viesim no kreisās puses, pārliek ēdienu uz viesa šķīvja.

Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Nozare:  Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

Apstiprināts: 01.01.2008.

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē