Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008. - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

en
platter service / Russian service
de
russicher Service
ru
метод подачи блюд по-русски
lv
ēdienu pasniegšana krievu gaumē
Definīcija:
Ēdienu pasniegšanas veids, ko lieto, apkalpojot lielu viesu skaitu. Galds iepriekš tiek klāts ar individuāliem traukiem un galda piederumiem katram viesim, ņemot vērā pasūtījumu. Viesmīlis sagatavo ēdienu koplietošanas traukos, klāt liekot galda piederumus ēdiena paņemšanai, un novieto to uz viesu galda. Viesi apkalpo sevi paši, uzliekot ēdienu no kopējā trauka uz sava.

Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Nozare:  Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

Apstiprināts: 01.01.2008.

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē