Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.
Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.
Grupa: Valsts valodas centrs
Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība
en
food portioning
de
die Portionierung
ru
порционирование блюд
lv
ēdienu porcionēšana
Definīcija:
Ēdiena vai atsevišķu tā sastāvdaļu sadalīšana un novietošana uz individuālā šķīvja noteiktā daudzumā un svarā. Porcionēšanu var veikt pavārs virtuvē vai viesmīlis ēdamzālē — viesa klātbūtnē.
Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.
Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība
Apstiprināts: 01.01.2008.