Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008. - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

en
convenince food
de
die Fertignahrung
ru
полуфабрикаты блюд
lv
ēdienu pusfabrikāti
Definīcija:
Daļēji apstrādāti, bet uzturā vēl nelietojami pārtikas produkti, kurus tālāk apstrādājot — vārot, cepot, sautējot vai samaisot to sastāvdaļas — iegūst gatavos ēdienus (gatavo produkciju ēdināšanas uzņēmumā). Iepriekšēja pusfabrikātu sagatavošana ļauj samazināt pasūtīto ēdienu sagatavošanas laiku.
Sk. arī produktu pirmapstrāde

Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Nozare:  Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

Apstiprināts: 01.01.2008.

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē