Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.
Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.
Grupa: Valsts valodas centrs
Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība
en
recipe of food / drink
de
das Rezept
ru
рецептура блюд / напитков
lv
ēdienu, dzērienu receptūra
Definīcija:
Ēdiena vai dzēriena pagatavošanai nepieciešamo izejvielu (produktu) uzskaitījums (sastāvs) un nepieciešamais daudzums. Receptūrā tiek norādīts, kāds porciju skaits tiek iegūts no konkrētā produktu daudzuma, kā arī, cik sver viena gatavā ēdiena (konditorejas izstrādājuma, dzēriena) porcija. Receptūrā tiek aprakstīts konkrētā izstrādājuma sagatavošanas process, tā pasniegšana. Ja receptūra ir izstrādāta gatavošanai mājas apstākļos, vienas gatavās porcijas svaru var neuzrādīt, bet norādīt no dotā izejvielu daudzuma pagatavojamo kopējo porciju skaitu.
Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.
Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība
Apstiprināts: 01.01.2008.