Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008. - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

en
fondy
de
das Fondue / Fondy
ru
фондю
lv
fondī
Definīcija:
Kausēta siera ēdiens ar piedevām, ko gatavo īpašā fondī traukā (podā). Fondī pagatavošanai izmanto baltvīnu, sasmalcinātu sieru. Sastāvdaļas karsējot maisa, līdz siers izkusis un izveidojusies viendabīga masa. Pasniedzot - galdā liek fondī trauku, ko visu laiku silda. Tajā ar individuālajām fondī dakšām iemērc izvēlēto pamatproduktu (nelielos gabaliņos sagrieztu maizi, dārzeņus, augļus, sēnes). Fondī ir klasisks šveiciešu virtuves ēdiens.

Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Nozare:  Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

Apstiprināts: 01.01.2008.

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē