Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008. - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

de
das Röstbrot
en
toast
ru
гренкa
lv
grauzdiņš
Definīcija:
1. Nelielos gabaliņos sagriezta, sviestā apcepta vai ilgstoši kaltēta baltmaize. Tos pasniedz kopā ar buljonu. Var gatavot arī grauzdiņus ar piedevām. Šim nolūkam sagriezto maizi pārsmērē ar sviestu un pārkaisa ar rīvētu sieru vai rīvētā siera un tomātu masas maisījumu, tad cep krāsnī, līdz siers izkusis. Šādi gatavotus grauzdiņus pasniedz arī pie aperitīva.
2. Cepti, apaļas formas plaucētās mīklas izstrādājumi, kurus pasniedz kā piedevu buljonam.

Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Nozare:  Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

Apstiprināts: 01.01.2008.

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē