konditorejas izstrādājumi - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

en
patisserie
de
die Feingebäck
ru
кондитерские изделия
lv
konditorejas izstrādājumi
Definīcija:
Miltu un cukurotie izstrādājumi ar lielu ogļhidrātu daudzumu, patīkamu garšu un augstu enerģētisko vērtību. Atkarībā no izejvielu veida un gatavošanas tehnoloģijas izšķir cukurotos un miltu konditorejas izstrādājumus. Cukurotie konditorejas izstrādājumi ir konfektes, dražejas, īrisi, halva, marcipāns, šokolāde, augļu un ogu izstrādājumi (ievārījumi, marmelādes, sukādes, pastilas). Miltu konditorejas izstrādājumi ir cepumi, kēksi, kūkas, tortes, vafeles u. c.
Sk. arī konditoreja

Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Nozare:  Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

Apstiprināts: 01.01.2008.

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē