Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008. - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

en
dinner / lunch
de
das Mittagessen
ru
обед
lv
pusdienas
Definīcija:
Ēdienreize laika periodā no plkst. 12 līdz 16. Pusdienas iedala: pilnās vai daļējās, agrās, vēlās, bufetes veida, daļējapkalpojuma vai pilnapkalpojuma, lietišķās, ģimenes, bērnu, svētku, kongresu, konferenču, semināru, citu pasākumu, notikumu, pateicības, tematiskās, individuālu, tūristu grupu u. tml. pusdienas. Par pilnām pusdienām uzskata salātu un trīs ēdienu (zupa, pamatēdiens, saldais ēdiens) maltīti ar kafiju vai tēju beigās. Daļējās pusdienās parasti piedāvā tikai pamatēdienu.

Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Nozare:  Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

Apstiprināts: 01.01.2008.

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē