Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008. - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

en
cooking-house / kitchen
de
die Produktionsräume / die Küche
ru
производственные помещения в ресторане
lv
restorāna ražošanas telpas
Definīcija:
Telpas, kur notiek produktu sagatavošana un ēdienu gatavošana. Atkarībā no uzņēmuma veida tās ir sakņu, dārzeņu, gaļas un zivju pirmapstrādes telpas, auksto, karsto un saldo ēdienu gatavošanas telpas, konditorejas izstrādājumu gatavošanas telpas, sadale un virtuves trauku mazgātava. Dažkārt visas ražošanas operācijas notiek vienā lielā telpā — virtuvē, nosacīti nodalot atsevišķas darba zonas katram tehnoloģiskajam procesam ievērojot sanitāros noteikumus.
Sk. arī restorāna tirdzniecības telpas; virtuve

Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Nozare:  Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

Apstiprināts: 01.01.2008.

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē