Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.
Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.
Grupa: Valsts valodas centrs
Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība
en
cooking-house / kitchen
de
die Produktionsräume / die Küche
ru
производственные помещения в ресторане
lv
restorāna ražošanas telpas
Definīcija:
Telpas, kur notiek produktu sagatavošana un ēdienu gatavošana. Atkarībā no uzņēmuma veida tās ir sakņu, dārzeņu, gaļas un zivju pirmapstrādes telpas, auksto, karsto un saldo ēdienu gatavošanas telpas, konditorejas izstrādājumu gatavošanas telpas, sadale un virtuves trauku mazgātava. Dažkārt visas ražošanas operācijas notiek vienā lielā telpā — virtuvē, nosacīti nodalot atsevišķas darba zonas katram tehnoloģiskajam procesam ievērojot sanitāros noteikumus.
Sk. arī restorāna tirdzniecības telpas; virtuve
Sk. arī restorāna tirdzniecības telpas; virtuve
Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.
Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība
Apstiprināts: 01.01.2008.