Valsts valodas centra izstrādātie aizsardzības, militārās zinātnes un bruņoto spēku termini - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Valsts valodas centra izstrādātie aizsardzības, militārās zinātnes un bruņoto spēku termini

Terminu kolekcijā apkopoti Valsts valodas centra izstrādātie aizsardzības, militārās zinātnes un bruņoto spēku termini.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Aizsardzība. Militārā zinātne. Bruņotie spēki

en
peace support operations

Avots: AJP-3

Definīcija:
Multi-functional operations conducted impartially in support of a UN/OSCE mandate involving military forces and diplomatic and humanitarian agencies and are designed to achieve a long term political settlement or other conditions specified in the mandate. They include peacekeeping and peace enforcement as well as conflict prevention, peacemaking, peace building and humanitarian operations. (MC 327/1) See also conflict prevention, humanitarian operations, peace building, peace enforcement, peacekeeping and peace making.
lv
miera atbalsta operācijas
Definīcija:
Daudzfunkcionālas operācijas, ko veic objektīvi (neatbalstot nevienu pusi), lai atbalstītu ANO / EDSO mandātu, un kurās ir iesaistīti militārie spēki un diplomātiskās un humānās iestādes. Tās ir paredzētas ilgtermiņa politisku atrisinājumu vai citu apstākļu, kas ir norādīti mandātā, sasniegšanai. Šādās operācijās ietilpst miera uzturēšana un miera īstenošana, kā arī konfliktu novēršana, samierināšana, miera veidošana un humanitārās operācijas. (MC 327/1) Skatīt arī: konfliktu novēršana; humanitārās operācijas; miera veidošana; miera īstenošana; miera uzturēšana un samierināšana.

Kolekcija: Valsts valodas centra izstrādātie aizsardzības, militārās zinātnes un bruņoto spēku termini

Nozares:  Aizsardzība. Militārā zinātne. Bruņotie spēki, Aizsardzība. Militārā zinātne. Bruņotie spēki

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē