Valsts valodas centra izstrādātie aizsardzības, militārās zinātnes un bruņoto spēku termini - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Valsts valodas centra izstrādātie aizsardzības, militārās zinātnes un bruņoto spēku termini

Terminu kolekcijā apkopoti Valsts valodas centra izstrādātie aizsardzības, militārās zinātnes un bruņoto spēku termini.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Aizsardzība. Militārā zinātne. Bruņotie spēki

en
airborne

Avots: AAP 6

Definīcija:
Adjective used to describe the following: 1. Troops specially trained to carry out operations, either by paradrop or air landing, following an air movement. 2. Materiel specially designed for airborne troops. 3. Aeronautical equipment used to accomplish a particular mission. 4. Items forming an integral part of an aircraft. 5. The state of an aircraft from the instant it becomes entirely sustained by air until it ceases to be so sustained.
fr
aéroporté
de bord
en vol
Definīcijas:
Qualificatif employé pour décrire: 1. des troupes spécialement entraīnées pour effectuer, aprčs un mouvement par voie aérienne, des opérations, soit par parachutage, soit par poser. 2. un matériel spécialement conēu pour des troupes aéroportées; 3. un équipement d'aéronef utilisé pour accomplir une mission particuličre.
Qualificatif employé pour décrire tout matériel faisant partie intégrante d'un aéronef.
Qualificatif employé pour décrire l'état d'un aéronef qui commence ą l'instant oł il est complčtement porté par l'air, et qui s'achčve ą celui oł il cesse de l'źtre.
lv
gaisa desanta-
pārvadājams pa gaisu
lidaparāta-
gaisā
Definīcija:
Apzīmētājs, ko lieto, lai apzīmētu: 1) karaspēku, kas ir speciāli sagatavots, lai veiktu operācijas,pēc pārlidojuma nometot to ar izpletņiem vai izsēdinot pēc lidmašīnas nosēšanās. Skatīt arī: airborne force; airborne operation; operation; paradrop. 2) materiāldaļu, kas paredzēta gaisa desantam; 3) aeronavigācijas ekipējumu, ko izmanto, lai veiktu īpašu uzdevumu; 4) priekšmetus un ierīces, kas ir neatņemama lidaparāta sastāvdaļa; 5) lidaparāta stāvokli no brīža, kad tas pilnībā balstās uz gaisa plūsmu, līdz brīdim, kad gaisa plūsmas nesošais spēks pārstāj darboties. 20/11/96

Kolekcija: Valsts valodas centra izstrādātie aizsardzības, militārās zinātnes un bruņoto spēku termini

Nozares:  Aizsardzība. Militārā zinātne. Bruņotie spēki, Aizsardzība. Militārā zinātne. Bruņotie spēki

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē