Valsts valodas centra izstrādātie lauksaimniecības, mežsaimniecības, zivsaimniecības un pārtikas rūpniecības termini - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Valsts valodas centra izstrādātie lauksaimniecības, mežsaimniecības, zivsaimniecības un pārtikas rūpniecības termini

Terminu kolekcijā apkopoti Valsts valodas centra izstrādātie lauksaimniecības, mežsaimniecības, zivsaimniecības un pārtikas rūpniecības termini.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Lauksaimniecība. Mežsaimniecība. Zivsaimniecība. Pārtikas rūpniecība

de
Entsäuerung
en
deacidification

Konteksts: [..] to permit deacidification of wines in order to correct the acidity level [..]
Avots: Council Regulation (EEC) No 822/87 of 16 March 1987 on the common organization of the market in wine, preamble

Avots: Council Regulation (EC) No 1493/1999 of 17 May 1999 on the common organisation of the market in wine, Art. 43, 2

de-acidification

Avots: Council Regulation (EEC) No 2391/89 of 24 July 1989 defining certain products in the wine sector falling within CN codes 2009 and 2204, and originating in third countries

deacidifying process
Definīcija:
Diminution of the acidity of must or wine by natural or artificial means.
Lexique de la Vigne et du Vin, Office International de la Vigne et du Vin, Paris, 1963
fr
désacidification
lv
atskābināšana
skābes satura samazināšana

Kolekcija: Valsts valodas centra izstrādātie lauksaimniecības, mežsaimniecības, zivsaimniecības un pārtikas rūpniecības termini

Nozares:  Lauksaimniecība. Mežsaimniecība. Zivsaimniecība. Pārtikas rūpniecība, Lauksaimniecība. Mežsaimniecība. Zivsaimniecība. Pārtikas rūpniecība

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē