Valsts valodas centra izstrādātie bioloģijas un tās apakšnozaru termini - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Valsts valodas centra izstrādātie bioloģijas un tās apakšnozaru termini

Terminu kolekcijā apkopoti Valsts valodas centra izstrādātie bioloģijas un tās apakšnozaru termini.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Bioloģija un tās apakšnozares

en
moisture extraction oven
lv
žāvēšanas skapis

Konteksts: [..] No paraugkūļa liniem atlasa 150 gramu salmiņu un sasmalcina 2–3 cm garos gabaliņos. No paraugkūļa kaņepēm atlasa 300 gramu salmiņu un sasmalcina 2–3 cm garos gabaliņos. Sasmalcinātos gabaliņus savstarpēji samaisa. Mitruma satura noteikšanai iesver divus iesvarus: liniem – pa 50 g, kaņepēm – 100 g, katru ar precizitāti līdz 0,01 g. Žāvē žāvēšanas skapī 100–105 °C, līdz sasniegta nemainīga masa. Sverot ar precizitāti līdz 0,01 g, pēdējo divu svērumu masas starpība nedrīkst pārsniegt 0,02 g. [..]

Avots: MK Noteikumi nr. 518 - Augu šķirnes saimniecisko īpašību novērtēšanas noteikumi

Kolekcija: Valsts valodas centra izstrādātie bioloģijas un tās apakšnozaru termini

Nozares:  Bioloģija un tās apakšnozares, Bioloģija un tās apakšnozares

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē