Valsts valodas centra izstrādātie bioloģijas un tās apakšnozaru termini
Terminu kolekcijā apkopoti Valsts valodas centra izstrādātie bioloģijas un tās apakšnozaru termini.
Grupa: Valsts valodas centrs
Nozare: Bioloģija un tās apakšnozares
Konteksts: [..] No paraugkūļa liniem atlasa 150 gramu salmiņu un sasmalcina 2–3 cm garos gabaliņos. No paraugkūļa kaņepēm atlasa 300 gramu salmiņu un sasmalcina 2–3 cm garos gabaliņos. Sasmalcinātos gabaliņus savstarpēji samaisa. Mitruma satura noteikšanai iesver divus iesvarus: liniem – pa 50 g, kaņepēm – 100 g, katru ar precizitāti līdz 0,01 g. Žāvē žāvēšanas skapī 100–105 °C, līdz sasniegta nemainīga masa. Sverot ar precizitāti līdz 0,01 g, pēdējo divu svērumu masas starpība nedrīkst pārsniegt 0,02 g. [..]
Avots: MK Noteikumi nr. 518 - Augu šķirnes saimniecisko īpašību novērtēšanas noteikumi
Kolekcija: Valsts valodas centra izstrādātie bioloģijas un tās apakšnozaru termini
Nozares: Bioloģija un tās apakšnozares, Bioloģija un tās apakšnozares