Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008. - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

lv
viesmīlis
Definīcija:
Ēdināšanas uzņēmuma darbinieks, kura pienākums ir apkalpot viesus, piedāvāt un pasniegt ēdienus un dzērienus. Viesmīļa darba pienākumos ietilpst arī viesa informēšana par uzņēmumā piedāvāto ēdienu un dzērienu sortimentu, to sastāva, gatavošanas veida, garšas un savstarpējās saderības īpatnībām. Atkarībā no viesmīļa zināšanām un darba prasmes viņš viesim arī iesaka atbilstīgu dzērienu, saņem samaksu, izmantojot dažādus norēķinu veidus.
Sk. arī apkalpojošais personāls; ēdināšanas uzņēmums

ru
официант / кельнер
de
der Kellner
en
waiter

Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Nozare:  Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

Apstiprināts: 01.01.2008.

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē