Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.
Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.
Grupa: Valsts valodas centrs
Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība
lv
viesmīlis
Definīcija:
Ēdināšanas uzņēmuma darbinieks, kura pienākums ir apkalpot viesus, piedāvāt un pasniegt ēdienus un dzērienus. Viesmīļa darba pienākumos ietilpst arī viesa informēšana par uzņēmumā piedāvāto ēdienu un dzērienu sortimentu, to sastāva, gatavošanas veida, garšas un savstarpējās saderības īpatnībām. Atkarībā no viesmīļa zināšanām un darba prasmes viņš viesim arī iesaka atbilstīgu dzērienu, saņem samaksu, izmantojot dažādus norēķinu veidus.
Sk. arī apkalpojošais personāls; ēdināšanas uzņēmums
Sk. arī apkalpojošais personāls; ēdināšanas uzņēmums
ru
официант / кельнер
de
der Kellner
en
waiter
Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.
Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība
Apstiprināts: 01.01.2008.