Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.
Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.
Grupa: Valsts valodas centrs
Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība
lv
tehnoloģiskie procesi
Definīcija:
Produktu apstrādes paņēmieni ēdienu gatavošanai. Galvenie tehnoloģiskie procesi ir vārīšana un cepšana. Vārīšana ir produktu karsēšana šķidrumā (ūdenī, buljonā, pienā, sulā, dažkārt produkti tiek tvaicēti). Cepšana ir produktu karsēšana nelielā tauku daudzumā.
ru
технологические процессы
de
die Grundzubereitungsprocess
en
technological process
Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.
Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība
Apstiprināts: 01.01.2008.