Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008. - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

lv
Šengenas konvencija
Definīcija:
1990. gada 19. jūnijā parakstīta konvencija, ar kuru īsteno 1985. gada 14.jūnijā parakstīto Šengenas līgumu. Tā paredz īstenot Šengenas līgumā pausto nodomu atcelt personu pārvietošanās kontroli pie kopīgām robežām un atvieglot pārvadājumu veikšanu un preču apriti. Latvija Šengenas līguma valstu saimei pievienojās, un sauszemes robežas tika atvērtas 2007. gada 21. decembrī, bet lidostas robežkontrole tiks atcelta 2008. gada marta beigās. Pēc jauno ES dalībvalstu pievienošanās Šengenas līguma teritorijā ir 24 valstis: Čehija, Igaunija, Latvija, Lietuva, Malta, Ungārija, Polija, Slovēnija, Slovākija, Austrija, Beļģija, Dānija, Francija, Grieķija, Itālija, Īslande, Luksemburga, Nīderlande, Norvēģija, Portugāle, Somija, Spānija, Vācija un Zviedrija. Šengenas zonā neietilpst Lielbritānija un Īrija.
Sk. arī Šengenas līgums, Šengenas vīza, vīzu veidi

ru
Шенгенская конвенция
de
Schengener Durchführungsübereinkommen
en
Schengen Convention

Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Nozare:  Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

Apstiprināts: 01.01.2008.

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē