alus - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

en
beer
de
das Bier
ru
пиво
lv
alus
Definīcija:
Mazalkoholisks vai bezakoholisks dzēriens, kas gatavots no miežu iesala un apiņiem. Atkarībā no miežu apstrādes — kaltēšanas temperatūras un ilguma — var iegūt gaišo vai tumšo alu, atkarībā no izmantotā raudzēšanas paņēmiena ir apakšrūdzis alus — viegls, dzirkstošs, ar rūgtu garšu - un virsrūdzis alus — aromātisks, tumšs, stiprs, ar izteiktu apiņu garšu. Visizplatītākais ir alus, kas iegūts ar apakšrūgšanas paņēmiena. Ar virsrūgšanas paņēmienu iegūtais tiek dēvēts par ela (ale) tipa alu.

Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Nozare:  Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

Apstiprināts: 01.01.2008.

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē