bagāža - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

en
luggage / baggage
de
das Gepäck / das Reisegepäck
ru
багаж
lv
bagāža
Definīcija:
Personiskās mantas, ko līdz ar braucēju pārved satiksmes līdzekļos. Bagāžu var pārvadāt vienā transporta līdzeklī kopā ar braucēju vai arī atsevišķi. Izšķir rokas bagāžu un lielgabarīta bagāžu. Lielgabarīta bagāža parasti tiek pārvadāta speciāli iekārtotos bagāžas nodalījumos, autopiekabēs vai vagonos. Sabiedriskos transporta līdzekļos ir limitēts bagāžas vienību skaits un kopējais svars, ko var pārvadāt viens pasažieris bez papildu samaksas. Transporta sabiedrības nosaka līdzpaņemtās bagāžas ierobežojumus un piemaksas par virsnormas bagāžu. Viesnīcās portjē vai izsūtāmie zēni palīdz viesiem pārvietot bagāžu, lielākās viesnīcās ir īpaši veidotas bagāžas pārvietošanas sistēmas.
Sk. arī bagāžas talons; bezmaksas bagāžas limits; reģistrēta bagāža; bagāžas saņemšanas vieta; bagāžas slīdlente; virsnormas bagāža; bagāžas glabātuve; rokas bagāža

Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Nozare:  Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

Apstiprināts: 01.01.2008.

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē