Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008. - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

en
bechamel sauce
de
die Bechamel-soβe / sauce
ru
соус бешамель
lv
bešamela [piena] mērce
Definīcija:
Viegli pagatavojama krējuma konsistences mērce, kuras sastāvā ir sviests, kviešu milti, ūdens vai buljons, salds krējums un garšvielas. Tai raksturīgo garšu iegūst, gatavai mērcei pievienojot citronu sulu un rīvētu muskatriekstu. Pasniedz pie aukstajiem vai karstajiem ēdieniem. Populāra piedeva kartupeļu un gaļas ēdieniem, lazanjai.
Sk. arī lazanja

Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Nozare:  Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

Apstiprināts: 01.01.2008.

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē