Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008. - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

en
a la carte menu
de
die A — la - carte - Speisekarte
ru
меню со свободным выбором блюд
lv
brīvizvēles ēdienkarte
Definīcija:
Noteiktā secībā un kārtībā izstrādāta ēdienkarte, kas piedāvā plašu ēdienu klāstu. Šādā ēdienkartē tiek ietvertas visas ēdienu grupas, tā dodot iespēju viesim izvēlēties ēdienus individuāli. No citām ēdienkartēm tā atšķiras ar relatīvi lielāko ēdienu un dzērienu izvēli, kurā zem virsraksta — galvenā ēdiena vai produkta nosaukuma — tiek uzskaitīti visi ēdieni, ko klients var pasūtīt. Visi ēdieni tiek pagatavoti tikai tad, kad tie ir pasūtīti, cena katram ēdienam tiek uzrādīta atsevišķi. Parasti ēdieni ir dārgāki nekā kompleksajā ēdienkartē piedāvātie.
Sk. arī ēdienkarte; kompleksā ēdienkarte

Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Nozare:  Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

Apstiprināts: 01.01.2008.

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē