daļapkalpojuma bankets - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

en
banquet with half waiter service
de
das Bankett mit der Teilservice
ru
банкет с частичным обслуживанием
lv
daļapkalpojuma bankets
Definīcija:
Svinīgs mielasts, kurā ēdienus un dzērienus uz galda pasniedz viesmīļi, bet ēdienu paņem (porcionē) viesi paši. Banketa īpatnība ir tā, ka visas aukstās uzkodas ir saliktas koplietošanas traukos. Banketa sākumā viesmīlis piedāvā un ielej pirmo alkoholiskā dzēriena glāzi viesiem, bet vēlāk viesi paši apkalpo cits citu. Parasti banketā desmit viesus apkalpo viens viesmīlis. Banketa laikā var tikt izmantotas dažādas ēdienu pasniegšanas metodes, piemēram, ēdienu pasniegšana krievu gaumē un amerikāņu gaumē.
Sk. arī bankets

Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Nozare:  Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

Apstiprināts: 01.01.2008.

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē