Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008. - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

en
delicatessen
de
die Delikatesse
ru
деликaтесс
lv
delikatese
Definīcija:
Izsmalcināts, ļoti gards, smalks, izmeklēts ēdiens. Katrā nacionālā virtuvē ir savas delikateses. Piemēram, Latvijā ir pieņemts par delikatesēm uzskatīt zivju ēdienus (kūpinātu zuti, mazsālītu lasi, ceptus nēģus). Tradicionāli par delikatesēm uzskata zivis un dažādas jūras veltes, sierus, retus augļus.

Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Nozare:  Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

Apstiprināts: 01.01.2008.

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē