Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008. - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

en
volume of menu
de
die Menüvariation
ru
объём меню
lv
ēdienkartes apjoms
Definīcija:
Ēdienu skaits, veids un sortiments, kādam ir jābūt iekļautam piedāvātajā ēdienkartē, lai uzņēmums atbilstu norādītajam veidam un kategorijai. Ēdināšanas uzņēmums var piedāvāt pilnu ēdienkarti, dodot klientiem iespēju izvēlēties vismaz divus, trīs, dažkārt arī vairāk ēdienus no katras ēdienu grupas. Īpašos gadījumos vai arī maza apjoma augstas apkalpošanas kategorijas uzņēmumos var piedāvāt tā saukto ēdienkartes minimumu: tikai pa vienam veidam no katras ēdienu grupas.
Sk. arī ēdienkarte

Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Nozare:  Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

Apstiprināts: 01.01.2008.

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē