Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.
Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.
Grupa: Valsts valodas centrs
Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība
en
side-table service / English service
de
englischer Service
ru
английский метод подачи блюд
lv
ēdienu pasniegšana angļu gaumē
Definīcija:
Ēdienu pasniegšanas veids, kad viesmīlis ēdienu pasniegšanā izmanto viesmīļa darba galdu (palīggaldu jeb servantu). Apkalpojot pēc šīs metodes, viesmīlis vispirms no virtuves atnes sagatavoto ēdienu koplietošanas traukos, šķīvjus ēdienu pasniegšanai un nepieciešamos galda piederumus ēdiena pārlikšanai un sakārtošanai, tad uz palīggaldiņa sadala un porcionē ēdienu uz šķīvjiem un gatavas porcijas pasniedz viesiem no labās puses, ar labo roku noliekot šķīvi viesim tieši priekšā.
Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.
Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība
Apstiprināts: 01.01.2008.