Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.
Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.
Grupa: Valsts valodas centrs
Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība
en
serve a meal
de
das Essen servieren
ru
сервировка блюд
lv
ēdienu servēšana
Definīcija:
Virtuvē pagatavotā ēdiena sagatavošana pasniegšanai un pasniegšana. Ēdienu servēšanai pavārs virtuvē izvēlas atbilstīgus traukus, tos attiecīgi sagatavo (sasilda vai atdzesē), un uz tiem liek ēdienus, piedevas, dekorē atbilstīgi ēdiena veidam. Apmeklētāju zālē viesmīlis pavāra sagatavoto ēdienu pasniedz viesim, ievērojot attiecīgā ēdiena pasniegšanas nosacījumus.
Sk. arī ēdienu porcionēšana
Sk. arī ēdienu porcionēšana
Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.
Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība
Apstiprināts: 01.01.2008.