Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008. - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

en
serve a meal
de
das Essen servieren
ru
сервировка блюд
lv
ēdienu servēšana
Definīcija:
Virtuvē pagatavotā ēdiena sagatavošana pasniegšanai un pasniegšana. Ēdienu servēšanai pavārs virtuvē izvēlas atbilstīgus traukus, tos attiecīgi sagatavo (sasilda vai atdzesē), un uz tiem liek ēdienus, piedevas, dekorē atbilstīgi ēdiena veidam. Apmeklētāju zālē viesmīlis pavāra sagatavoto ēdienu pasniedz viesim, ievērojot attiecīgā ēdiena pasniegšanas nosacījumus.
Sk. arī ēdienu porcionēšana

Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Nozare:  Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

Apstiprināts: 01.01.2008.

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē