Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008. - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

en
European Union, EU
de
Europäische Union, EU
ru
Европейский Союз, ЕС
lv
Eiropas Savienība, ES
Definīcija:
Starpnacionāla Eiropas valstu organizācija, kas izveidota uz Eiropas Kopienas (1957. gadā Romā) un Eiropas Savienības (1992. gadā Māstrihtā) līgumu pamata. ES paredz dalībvalstu integrāciju ekonomikas jomā, sadarbību ārpolitikā un drošības politikā, iekšpolitikā un tieslietās. ES valstis vieno muitas savienība, kopīga lauksaimniecības politika, ekonomiskā un monetārā savienība, tiek īstenoti integrācijas projekti veselības aizsardzības, patērētāju aizsardzības, kultūras politikas, transporta un komunikāciju jomā. Izveidota kopēja robeža, liela uzmanība tiek pievērsta sociālajiem jautājumiem — pilsoņu nodarbinātībai, labklājības līmeņa izlīdzināšanai. Kopš 2004. gada Latvija ir Eiropas Savienības dalībvalsts.

Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Nozare:  Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

Apstiprināts: 01.01.2008.

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē