gaļas pirmapstrāde - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

en
meat preparation
de
die Fleischvorbereitung
ru
первичная обработка мяса
lv
gaļas pirmapstrāde
Definīcija:
Gaļas apstrādes process, lai sagatavotu to ēdienu gatavošanai. Atkarībā no ēdināšanas uzņēmumā saņemtās gaļas iepriekšējās apstrādes veida tās pirmapstrāde ietver gaļas atlaidināšanu, mazgāšanu, žāvēšanu (susināšanu), liemeņa (kautķermeņa) sadalīšanu gabalos, atkaulošanu, atkarībā no sagatavojamā ēdiena veida — griešanu lielos, porciju vai sīkos gabalos, marinēšanu, irdināšanu, panēšanu, malšanu, speķošanu.

Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Nozare:  Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

Apstiprināts: 01.01.2008.

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē