Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008. - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

en
internet
de
das Internet
ru
интернет
lv
internets
Definīcija:
Globāls datortīkls, kuram nav centralizētas vadības un īpašnieka. Izveidots no 1969. gadā ASV Aizsardzības ministrijas un vairāku ASV universitāšu kopīgi izveidotā datortīkla ARPANET (Advanced Research Project Agency Network), kura mērķis bija savienot ASV augstskolas un zinātniskos institūtus. Kad 1973. gadā ar transatlantiskā tālruņu kabeļa palīdzību tīklam tika pieslēgtas Norvēģija un Lielbritānija, tas kļuva starptautisks. Visstraujākā interneta attīstība sākās 1993. gadā, kad tika izveidots globālais tīmeklis un bezmaksas ielādei piedāvāts pirmais grafiku tīmekļa meklētājs. 1996. gadā vārds internets jau bija plaši pazīstams un ar to galvenokārt apzīmēja globālo tīmekli.

Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Nozare:  Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

Apstiprināts: 01.01.2008.

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē