Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008. - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

en
migration
de
die Migration
ru
миграция
lv
migrācija
Definīcija:
1. Iedzīvotāju pārvietošanās ikdienā vai sezonā no dzīves uz darba vietu (svārstmigrācija un sezonas migrācija), pārcelšanās uz pastāvīgu dzīvi citā vietā (iekšējā migrācija) vai no vienas valsts uz citu (ārējā migrācija, emigrācija un imigrācija). Iekšējā un ārējā migrācija veicina nostalģisko tūrismu un radu un draugu apmeklējuma ceļojumus. Tūrisms veicina Rietumeiropas valstu iedzīvotāju pārcelšanos uz dzīvi Dienvideiropas kūrortu rajonos.
2. Dzīvnieku pāriešana uz citu apgabalu dzīves apstākļu maiņas vai dzīvnieku attīstības cikla dēļ. Dzīvnieku sezonālā migrācija veicina atbilstīgu interešu tūrisma attīstību: putnu vērošanu pārlidojumu laikā, medību vai makšķerēšanas tūrismu noteiktā sezonā utt.

Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Nozare:  Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

Apstiprināts: 01.01.2008.

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē