Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.
Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.
Grupa: Valsts valodas centrs
Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība
en
cook
de
der Koch / die Köchin
ru
повар
lv
pavārs
Definīcija:
Kvalificēts speciālists, kurš gatavo ēdienus sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos. Atbilstīgi ēdināšanas uzņēmuma darba specifikai un kvalifikācijai, pavārs izstrādā ēdienkarti, pasūta produktus, plāno un organizē uzņēmuma virtuves darbu un vada vai koordinē citus darbiniekus.
Sk. arī ēdināšanas uzņēmums
Sk. arī ēdināšanas uzņēmums
Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.
Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība
Apstiprināts: 01.01.2008.