Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008. - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Vārdnīcā ietverti vairāk nekā 2000 tūrisma un viesmīlības nozares praksē un teorijā lietoto terminu, to skaidrojumi latviešu valodā un terminu ekvivalenti angļu, vācu un krievu valodā.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

en
banquet with full waiter service
de
das Bankett mit der Vollservice / Full-Service-Bankett
ru
банкет с полным обслуживанием
lv
pilnpakalpojuma bankets
Definīcija:
Svinīgs mielasts, kurā viesiem visus ēdienus un dzērienus piedāvā un porcionē viesmīļi. Parasti viens viesmīlis apkalpo četrus viesus. Ēdieni un dzērieni tiek pasniegti pēc franču metodes. Pirms banketa tiek pasniegts aperitīvs. Pilnapkalpojuma banketus iesaka ļoti svinīgos gadījumos.
Sk. arī bankets; banketa apkalpošanas veidi; ēdienu pasniegšanas franču gaumē; pilnapkalpojuma restorāns; pilnservisa restorāns

Kolekcija: Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: LR Ekonomikas ministrija, 2008.

Nozare:  Viesmīlība. Pakalpojumi. Tūrisms. Mājsaimniecība

Apstiprināts: 01.01.2008.

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē