B. Rolovs. Par fiziku un fiziķiem. Fizikas terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: Zinātne, 1989. - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

B. Rolovs. Par fiziku un fiziķiem. Fizikas terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: Zinātne, 1989.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Fizika. Astronomija

lv
AKI
Apvienotais kodolpētniecības institūts
Definīcija:
Starptautisks zinātniskās pētniecības centrs kodolenerģijas izmantošanai mierlaika vajadzībām. AKI nodibināts 1956. gadā Dubnā (Maskavas apgabalā), un tajā darbojas sociālistisko valstu (BTR, ČSSR, KTDR, MTR, PSRS, PTR, RSR, UTR, VDR, VjSR) zinātnieki un speciālisti. Institūtam ir plaši sakari ar daudzām ārzemju zinātniskās pētniecības iestādēm. Institūts apgādāts ar modernu zinātnisku aparatūru un iekārtām (sinhrofazotrons, sinhrociklotrons, divi ciklotroni, ātro neitronu impulsreaktors, skaitļošanas centrs). AKI galvenie uzdevumi: nodrošināt kopīgus teorētiskus un eksperimentālus pētījumus kodolfizikā, sekmēt kodolfizikas attīstību šajās valstīs, apmainīties ar pieredzi un sasniegumiem teorētisko un eksperimentālo pētījumu jomā, uzturēt sakarus ar citām zinātniskās pētniecības iestādēm jautājumos par kodolfizikas attīstību un tās sasniegumu izmantošanu mierlaika vajadzībām.
areometrs — mēraparāts, ar ko noteic šķidrumu un cietu ķermeņu blīvumu un īpatnējo svaru, kā arī izšķīdinātās vielas masas vai tilpuma daļu.

Kolekcija: B. Rolovs. Par fiziku un fiziķiem. Fizikas terminu skaidrojošā vārdnīca. R.: Zinātne, 1989.

Nozare:  Fizika. Astronomija

Apstiprināts: 01.01.1989.

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē