Valsts valodas centra izstrādātie aizsardzības, militārās zinātnes un bruņoto spēku termini - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Valsts valodas centra izstrādātie aizsardzības, militārās zinātnes un bruņoto spēku termini

Terminu kolekcijā apkopoti Valsts valodas centra izstrādātie aizsardzības, militārās zinātnes un bruņoto spēku termini.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Aizsardzība. Militārā zinātne. Bruņotie spēki

en
maritime component commander

Avots: AJP-3

Definīcija:
A commander, designated by the JFC or higher authority, who would be responsible for making recommendations to the JFC on the employment of maritime forces and assets, planning and co-ordinating maritime operations and accomplishing such operational missions as may be assigned to him. The maritime component commander is given the authority necessary to accomplish missions and tasks assigned by the designating commander. Note: Maritime component command is used as a generic term covering the specific terms component command air and joint force air component command.
lv
jūras spēku komponenta komandieris
Definīcija:
Komandieris, kuru ieceļ JFC vai augstāka vadībai pilnvarotā persona un kurš ir atbildīgs par JFC konsultēšanu par jūras spēku un līdzekļu izmantošanu, jūras operāciju plānošanu un koordinēšanu un tam piešķirto operatīvo pamatuzdevumu izpildi. Jūras spēku komponenta komandierim piešķir vajadzīgās pilnvaras, lai tas varētu izpildīt to iecēlušā komandiera dotos pamatuzdevumus un uzdevumus. Piezīme: Terminu „jūras spēku komponenta pavēlniecība" lieto kā vispārēju terminu, kas aptver terminus „gaisa spēku komponenta pavēlniecība" un „apvienoto spēku gaisa spēku komponenta pavēlniecība".

Kolekcija: Valsts valodas centra izstrādātie aizsardzības, militārās zinātnes un bruņoto spēku termini

Nozares:  Aizsardzība. Militārā zinātne. Bruņotie spēki, Aizsardzība. Militārā zinātne. Bruņotie spēki

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē