Valsts valodas centra izstrādātie aizsardzības, militārās zinātnes un bruņoto spēku termini - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Valsts valodas centra izstrādātie aizsardzības, militārās zinātnes un bruņoto spēku termini

Terminu kolekcijā apkopoti Valsts valodas centra izstrādātie aizsardzības, militārās zinātnes un bruņoto spēku termini.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Aizsardzība. Militārā zinātne. Bruņotie spēki

en
levels of care

Avots: AD-85

Definīcija:
A medical support principle which states that medical care should be provided on a progressive basis ranging from frontline first aid to definitive specialized care as the patient is evacuated rearward. The three fundamental levelsof professional medical care include: resuscitation and stabilization of vital functions, life and limb saving surgery including post operative care, and finally definitive treatment and rehabilitation.
lv
medicīniskās aprūpes līmeņi
Definīcija:
Medicīniskās aprūpes princips, kas nosaka, ka medicīniskā aprūpe ir jānodrošina ar secīgu augšupejošu intensitāti, sākot ar neatliekamo medicīnisko palīdzību, kas tiek sniegta kaujas lauka priekšējā līnijā, un beidzot ar specializētu medicīnisko palīdzību, kas tiek sniegta pacientam pēc evakuācijas uz aizmuguri. Trīs profesionālās medicīniskās palīdzības pamatlīmeņi ir šādi: dzīvībai svarīgu organisma funkciju atjaunošana [reanimācija] un stabilizācija, ar dzīvības un ķermeņa locekļu saglabāšanu saistītā ķirurģija, tai skaitā pēcoperācijas aprūpe un, beidzot, ārstēšanas beigu posms un rehabilitācija.

Kolekcija: Valsts valodas centra izstrādātie aizsardzības, militārās zinātnes un bruņoto spēku termini

Nozares:  Aizsardzība. Militārā zinātne. Bruņotie spēki, Aizsardzība. Militārā zinātne. Bruņotie spēki

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē