Valsts valodas centra izstrādātie aizsardzības, militārās zinātnes un bruņoto spēku termini - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Valsts valodas centra izstrādātie aizsardzības, militārās zinātnes un bruņoto spēku termini

Terminu kolekcijā apkopoti Valsts valodas centra izstrādātie aizsardzības, militārās zinātnes un bruņoto spēku termini.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Aizsardzība. Militārā zinātne. Bruņotie spēki

en
direct support

Avots: AAP-6

Definīcija:
1. The support provided by a unit not attached to or under the command of the supported unit or formation, but required to give priority to the support required by that unit or formation. 2. In maritime usage, operations related to the protection of a specific force by other units, normally under the tactical control of that force.
fr
appui direct
soutien direct
Definīcijas:
Appui fourni par une unité ou une formation qui n'est ni affectée ą l'unité ou ą la formation appuyée ni mise ą ses ordres, mais qui doit donner priorité ą l'appui demandé par cette unité ou formation.
Dans le domaine maritime, opérations menées par des unités pour participer ą la protection d'une force déterminée, normalement sous le contrōle tactique de celle-ci.
lv
tiešais atbalsts
Definīcija:
1. Atbalsts, ko sniedz vienība, kas nav piekomandēta atbalstāmajai vienībai vai formējumam un neatrodas tās pakļautībā, bet kuras pienākums ir dot prioritāti minētās vienības vai formējuma pieprasītajam atbalstam. Skatīt: also at priority call; in support. 2. Jūras spēku terminoloģijā operācijas, kas ir saistītas ar konkrētu spēku aizsargāšanu, ko nodrošina citas vienības, kas parasti ir pakļautas minēto spēku taktiskai vadībai. Skatīt arī: associated support. 1/11/94

Kolekcija: Valsts valodas centra izstrādātie aizsardzības, militārās zinātnes un bruņoto spēku termini

Nozares:  Aizsardzība. Militārā zinātne. Bruņotie spēki, Aizsardzība. Militārā zinātne. Bruņotie spēki

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē